ein en begijn  |  arcadia  |  kostuums

100 dagen lang is de binnenstad van Leeuwarden groen gekleurd. Tussen 7 mei en 14 augustus wandelden meer dan 1000 bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos werd in beweging gebracht door honderden deelnemers en heeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem gegeven. Met een Bo(o)mvol programma van exposities, tentoonstellingen, optredens en bijeenkomsten, publicaties in verschillende on- en offline magazines, kranten, dagbladen, aandacht voor het thema op TV, de radio, in raadsvergaderingen en zelfs een rechtszaak voor de rechten van de natuur heeft Bosk de aandacht gevestigd op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken.
 
Op 14 augustus werd dit grootschalige evenement afgesloten met een voorstelling tussen de bomen op het laatste plein waar Bosk neergestreken is. Een voorstelling met deelnemers die geholpen hebben bij het verplaatsen van de bomen, met live percussie en dans van vier professionele dansen.
 
Eva Krammer maakte voor Bosk de kostuums voor de deelnemers die de bomen gedurende 100 dagen hebben verplaatst, kleding die tot de laatste vezel het verhaal van Bosk ondersteund: hoe kunnen we meer in harmonie leven met de natuur. Deelnemers dragen oude merchandise- en crewshirts van festivals en evenementen, de shirts zijn binnenstebuiten gedraaid en bedrukt met takken van de oudste bomen in Friesland (de moerbei in Dokkum, de zomereik in Oenkerk, de beuk in Bakkeveen, de witte paardenkastanje in Joure, enz). De rokken zijn gemaakt van een restpartij stof voor linnen zakken en gebruikte jute koffiezakken. Deze kostuums vormen ook de basis van de deelnemers van Ein en Begijn. Daarnaast heeft ze een feestelijke relativerende touch toegevoegd voor de vier dansers die een speciale rol vervullen in deze eindmanifestatie van Bosk.
 
Trailer:
 
Recensies:
 
Interviews:
 
Website:
https://arcadia.frl/ein-en-beginn/