moustachio   |   wie walvis   |   kostuums

Moustachio (6+)
Theatergroep Wie Walvis
première: 26 december 2018

concept en tekst: Amarins Romkema
eindregie: Lise-lott Kok
composities: Alessandro Mezzogori, Amarins Romkema, en Carlos Zorita Diaz
spel: Albert Klein Kranenburg, Amarins Romkema / Suzanne Bakker, Carlos Zorita Diaz, Collin van den Broek, en Stijn Hoes / Tim Aarnoutse
decor: Jasper van Roden
kostuums: KEESworks (Elian Smits en Eva Krammer)
lichtontwerp: Ongelovige Thomas
met dank aan: Bloem Schaaper, Rosa Peters en Stadsherstel Amsterdam

Een voorstelling die met ongemakkelijk stilte begint maar in vrolijk lawaai zal eindigen.

Teun en Tinie drinken koffie samen. Nou ja, samen? Teun leest de krant en zegt niets terwijl Tinie verlangt naar de tijd toen ze net verkering hadden en het altijd gezellig was met elkaar. Nu slepen de dagen op de boerderij zich voort en lijkt er van gezelligheid al heel lang niet veel meer over.
Om de liefde te redden bestelt Tinie een mariachiband uit Mexico met muzikanten die romantische liedjes zingen. Zo hoopt ze dat Teun weer verliefd op haar wordt. De besnorde mannen zien al gauw dat er meer nodig is dan alleen muziek en besluiten dat de twee op liefdesles moeten. Teun en Tinie moeten elkaar complimenten geven, de tango leren te dansen en romantisch dineren met elkaar. Maar iedere keer als de liefde iets dichterbij lijkt, gooit Teun weer roet in het eten.

In 2013 won Wie Walvis met Moustachio Het Gouden Ei op Theaterfestival De Parade voor beste kindervoorstelling.
“Het is uitgebalanceerd theater met drama, veel humor, dans, zang en een onvergetelijk trio. (…) Deze voorstelling raakt veel menselijke gevoelslagen voor het kleine en grote publiek.”
– Juryrapport De Parade –
“Met wereldse muziek, spel en een dansje maakt Wie Walvis inzichtelijk dat ouders niet vanzelfsprekend verliefd blijven.”
**** – De Volkskrant –
“De muziek van de Zuid Amerikanen is zo vrolijk en de liedjes zo mooi, dat je soms vergeet waar je bent.”
– NRC Handelsblad –